Limetina pena z malininim kulijem
Limetina pena z malininim kulijem
Oster kuli reže skozi sladko limonino peno za popolnoma uravnoteženo sladico, ki je tudi videti odlično.
Sestavine
Limetina pena 1 strok vanilije, 800 ml mleka, 1 limeta, 2 jajci, 6 rumenjakov, 150 g sladkorja
Malinin kuli 400 g zamrznjenih malin, 100 g sladkorja v prahu, 1 žlica limetinega soka
Metoda
Zadošča za 8 oseb
1 Osem modelov za sufle namažite z maslom in jih ohladite.
2 Strok vanilije razpolovite in postrgajte semena. Strok in semena zavrite v mleku. Pustite, da rahlo vre 10 minut, potem strok odstranite.
3 Limeti nastrgajte lupinico in jo ožemite.
4 Medtem v posodi zmešajte jajca, rumenjake, sladkor, limetino lupinico in sok. Nato mešanici prilijte še toplo mleko. Porazdelite v modele za sufle.
5 Kuhajte peno na 2. polici pri nastavitvi Para 3, 50 minut pri 100 °C. Nato pustite 2-3 ure, da se ohladi.
6 Za izdelavo kulijev, pustite, da se maline malo odmrznejo, nato jih zmešajte s sladkorjem v prahu in limetinim sokom. Pustite, da steče skozi cedilo.
Serviranje Z nožem narahlo odmaknite peno od robov modelov in vsakega obrnite na svoj krožnik. Dodajte kuli in okrasite s svežimi malinami in koščki limone.