Limetina pena z malininim kulijem

Limetina pena z malininim kulijem

Limetina pena z malininim kulijem

Oster kuli reže skozi sladko limonino peno za popolnoma uravnoteženo sladico, ki je tudi videti odlično. 

Sestavine

Limetina pena 1 strok vanilije, 800 ml mleka, 1 limeta, 2 jajci, 6 rumenjakov, 150 g sladkorja

Malinin kuli 400 g zamrznjenih malin, 100 g sladkorja v prahu, 1 žlica limetinega soka

Metoda

 

Zadošča za 8 oseb

1 Osem modelov za sufle namažite z maslom in jih ohladite.

2 Strok vanilije razpolovite in postrgajte semena. Strok in semena zavrite v mleku. Pustite, da rahlo vre 10 minut, potem strok odstranite.

3 Limeti nastrgajte lupinico in jo ožemite.

4 Medtem v posodi zmešajte jajca, rumenjake, sladkor, limetino lupinico in sok. Nato mešanici prilijte še toplo mleko. Porazdelite v modele za sufle.

5 Kuhajte peno na 2. polici pri nastavitvi Para 3, 50 minut pri 100 °C. Nato pustite 2-3 ure, da se ohladi.

6 Za izdelavo kulijev, pustite, da se maline malo odmrznejo, nato jih zmešajte s sladkorjem v prahu in limetinim sokom. Pustite, da steče skozi cedilo.

Serviranje Z nožem narahlo odmaknite peno od robov modelov in vsakega obrnite na svoj krožnik. Dodajte kuli in okrasite s svežimi malinami in koščki limone.

  • Čokoladna rulada

    Bogat puding primeren za najbolj prefinjene večerje.

  • Hruške v rdečem vinu

    Poskusite vključiti začimbe, razen če jih res ne marate - jedi dodajo čudovito toplino in globino.