Moules Marinières

Moules Marinières

Moules Marinières

Če želite jed, ki je videti odlično in se pripravi hitro in enostavno, potem ne morete zgrešiti s to francosko klasiko.  

Sestavine

2 mala šopa peteršilja, 1 strok česna, 2 šalotki, 2 kg školjk, 2 lovorjeva lista, 1 vejica timijana, sol, ščepec belega popra (mletega), 15 g masla, 50 ml belega vina, 150 ml smetane

Metoda


Zadošča za 4 osebe

1 Peteršilj, česen in šalotko fino nasekljajte. Školjke temeljito umite v hladni vodi (2 do 3 minute). Zavrzite školjke, ki ostanejo odprte ali plavajo na površini. Z nožem odstranite laske in očistite školjke.  

2 Školjke dajte v pekač. Dodajte česen, šalotko, lovorjev list, timijan in polovico peteršilja ter začinite s soljo in belim poprom.  

3 V posodici zavrite maslo, belo vino in smetano ter polijte čez školjke. Pecite na 2. polici na nastavitvi Para 3, 30 minut pri 99 °C ali dokler se školjke ne odprejo.  

Serviranje Posujte s preostalim nasekljanim peteršiljem in postrezite školjke kar v pekaču.  

  • Gaspačo s tigrastimi kozicami, kuhanimi na pari

    Ta hladna juha v španskem slogu je preprosto odlična.

  • Čebulna juha iz vrečke

    Nova različica klasike - priprava juhe z neprimerljivo toplino in globino. 

  • Spomladanski zavitki, kuhani na pari

    Ti zdravi zavitki radi navdušijo množice in so zato idealni za zabave.