Moules Marinières
Moules Marinières
Če želite jed, ki je videti odlično in se pripravi hitro in enostavno, potem ne morete zgrešiti s to francosko klasiko.
Sestavine
2 mala šopa peteršilja, 1 strok česna, 2 šalotki, 2 kg školjk, 2 lovorjeva lista, 1 vejica timijana, sol, ščepec belega popra (mletega), 15 g masla, 50 ml belega vina, 150 ml smetane
Metoda
Zadošča za 4 osebe
1 Peteršilj, česen in šalotko fino nasekljajte. Školjke temeljito umite v hladni vodi (2 do 3 minute). Zavrzite školjke, ki ostanejo odprte ali plavajo na površini. Z nožem odstranite laske in očistite školjke.
2 Školjke dajte v pekač. Dodajte česen, šalotko, lovorjev list, timijan in polovico peteršilja ter začinite s soljo in belim poprom.
3 V posodici zavrite maslo, belo vino in smetano ter polijte čez školjke. Pecite na 2. polici na nastavitvi Para 3, 30 minut pri 99 °C ali dokler se školjke ne odprejo.
Serviranje Posujte s preostalim nasekljanim peteršiljem in postrezite školjke kar v pekaču.