Spomladanski zavitki, kuhani na pari
Spomladanski zavitki, kuhani na pari
Ti zdravi zavitki radi navdušijo množice in so zato idealni za zabave.
Sestavine
250 g piščančjih prsi, 1/2 korenčka, 50 g bambusovih poganjkov, 1 šalotka, 50 g riževih rezancev, 50 g fižolovih kalčkov, 1 žlica sezamovega olja, 1/2 žličke začimb Dajong, 2 žlički koruzne moke, 2 žlici sojine omake, 2 žlički ribje omake, 2 žlici Sambal Oelek, 12 zavitkov riževega papirja, 2 jajci (umešani)
Metoda
Zadošča za 6-12 oseb
1 Piščančje prsi, korenček, bambusove poganjke in šalotko narežite na drobne trakce. Riževe rezance namočite in pustite, da se posušijo. Kalčkom odstranite semena in korenine. .
2 V ponvi segrejte sezamovo olje in močno ocvrite piščančje trakce. Dodajte korenček, bambusove poganjke, kalčke, riževe rezance, Dajong in šalotko ter cvrite še minuto (ob tem mešajte).
3 Koruzno moko zmešajte s sojino omako, ribjo omako in Sambal Oelek. Dajte v ponev, zavrite in dobro premešajte. Umaknite ponev na stran in pustite, da se ohladi. Medtem v veliko posodo z vodo namočite zvitke riževega papirja in odcedite.
4 Zvitke riževega papirja razporedite po veliki delovni površini. Na vsak zvitek dajte 2 žlici nadeva. Robove zvitkov prepognite navznoter in zvite. S pomočjo zmešanega jajca zapečatite robove. Perforirano posodo za parno pečico (priložena pečici) namastite z oljem in vanjo položite spomladanske zavitke.
5 Pecite na pari na 2 nivoju na nastavitvi Para 2, 20 minut pri 99 °C.
Serviranje
Po tri spomladanske zavitke položite na predhodno segrete krožnike in okrasite z listi tajske bazilike in praženimi sezamovimi semeni. Zraven ponudite še sojino in sladko-pekočo čili omako.