Kako uporabljati funkcijo SenseBoil® na kuhalni plošči AEG

Zadnjič posodobljeno 12. 06. 2024 13:20

Kuhanje s funkcijo SenseBoil na indukcijski plošči AEG

Indukcijska kuhalna plošča AEGs funkcijo SenseBoil® ima vgrajen senzor, ki zazna, kdaj voda v posodi doseže vrelišče. Kuhalna plošča samodejno prilagodi temperaturo, da se mehurčki zmanjšajo na nadzorovano lahno vrenje, kar preprečuje, da bi voda prekipela. Senzor deluje, ko želite zavreti vodo ali kuhate krompir v vodi. 

Funkcija SenseBoil® je na voljo na izbranih indukcijskih ploščah AEG.

Kako vklopiti funkcijo SenseBoil®  

1. Ko je kuhalna plošča vklopljena, pritisnite  Utripajoči znak prikazuje kuhališča, na katerih lahko uporabljate senzor za vretje.

2. Nastavite stopnjo kuhanja za želeno kuhališče. Utripajoča lučka nad simbolom  nakazuje napredek in sveti, dokler voda ne začne vreti.

3. Ko zaslišite piskanje, je vrelišče doseženo, voda pa bo začela lahno vreti. Če kuhate testenine ali zelenjavo, jih dajte v vodo in nadaljujte kuhanje. 

Kako izklopiti funkcijo SenseBoil®

Pritisnite  ali ročno nastavite stopnjo kuhanja kuhališča, da izklopite senzor za vretje.  

Pomembno

  • Z vodo napolnite 1/2 do 3/4 lonca, pri čemer naj bo 4 cm od roba lonca praznega.  
  • Ne uporabljajte manj kot 1 ali več kot 5 litrov vode in se prepričajte, da je skupna teža vode (ali vode s krompirjem) med 1 in 5 kg. 

Dobro je vedeti

  • Senzor za vretje lahko uporabljate na enem kuhališču naenkrat.  
  • Če je kuhališče že v uporabi ali je še vedno toplo, ga ni mogoče uporabiti s senzorjem za vretje.
  • Če v petih sekundah ne izberete kuhališča, se senzor za vretje ne vklopi. 
  • Senzor za vretje deluje, če je lonec ali ponev pokrita s pokrovom ali ne.   
  • Če vklopite funkcijo Premor ali dvignete posodo, se senzor za vretje izklopi.


Za več informacij o svojem specifičnem modelu indukcijske kuhalne plošče preverite uporabniški priročnik.  

Zdaj, ko ste se naučili uporabljati funkcijo SenseBoil®, vas morda zanima več o drugih funkcijah vaše indukcijske kuhalne plošče.