Težava
- Katera posoda je primerna za indukcijske kuhalne površine?
Se nanaša na
- integrirana indukcijska plošča
- prostostoječi štedilnik s indukcijsko kuhalno ploščo
Rešitev
REŠITEV:
1. Kuhinjska posoda je primerna za indukcijsko kuhalno ploščo, če:
- nekaj vode zelo hitro zavre na polju, postavljenem na najvišjo stopnjo kuhanja.
- dno posode privlači magnet.
Pomembno: Dno posode mora biti čim bolj debelo, ravno.
2. Material :
- Primerno: litega železa, jekla, emajliranega jekla, nerjavečega jekla, večplastnega dna (z ustrezno oznako proizvajalca).
- Neprimerno: aluminij, baker, medenina, steklo, keramika, porcelan.
3. Dimenzije posode:
- Indukcijske kuhalne površine se prilagodijo velikosti dna ponve.
- Vendar mora biti najmanjši premer glede na velikost kuhalne površine.
- Glej celoten opis v priročniku za uporabo, saj sta najmanjši in največji premer odvisna od modela naprave.