Težava
- Kondenzacija / voda / vlaga se nabira v pečici, znotraj vrat pečice in med steklenimi ploščami
Se nanaša na
- vgradna pečica
- prostostoječi štedilnik
Rešitev
1. Zmanjšajte oskrbo z vlago med pripravo hrane.
2. Odprite vrata takoj po končanem postopku priprave.
3. Odstranite hrano takoj po izklopu pečice.
4. Predgrejte pečico (odvisno od modela).
5. Ob vsaki uporabi pečice obrišite kondenz. Po potrebi glejte uporabniški priročnik.
6. Obrnite se na pooblaščeni servisni center
Če zgornji nasveti težave ne odpravijo, priporočamo, da obiščete servisnega tehnika.
Obrnite se na naš klicni center na tel:+38612425730, da si zagotovite pooblaščen servis.
Vzrok:
- Peči nove generacije so označene z zelo dobrim razredom energetske učinkovitosti in so zato dobro izolirane. Pri vsakodnevni uporabi to na primer pomeni, da je treba med pripravo peke dodati manj vode, saj se vlaga običajno zadržuje v pečici in se ne izprazni kot pri starejših pečicah.
- Nekateri modeli so zasnovani s sistemom, ki za kuhanje uporablja paro, da je hrana na notranji strani mehkejša in bolj hrustljava na površini. Zrak nenehno kroži v peči in para se reciklira. To skrajša čas peke in porabo energije.
- Dodatni hladilni ventilator v pečici ali štedilniku zagotavlja hladno sprednjo stran, saj se vlaga kondenzira na najhladnejšem mestu, zato lahko pogosto opazimo kapljice vode.
- Vlaga izstopi iz pečice prek prezračevalnih vodov, vključno z vrati.
- V pečici ali na steklenih ploščah se lahko pojavi vlaga. To pomeni, da se lahko med dvema steklenima ploščama na vratih pojavijo madeži in kondenzacija. Madeže povzročajo delci maščobe v zraku.
- Ko se hrana segreva v pečici, še posebej pri zamrznjeni hrani, se sprošča vlaga.
- V kolikor aparat ni vgrajen, nameščen po navodilih aparata (ni pretoka zraka) navodila lahko najdete na : https://www.electrolux.si/kitchen/cooking/ovens/