V letu 2018 je vijoličasta zelenjava osvojila svet. Najdemo jo v rdeči pesi, vijoličastem sladkem krompirju in hibiskusovih cvetovih – vsi pa so bogati z naravnimi antocianini in antioksidanti. Tovrstna zelenjava ni le zdrava, ampak je tudi izredno okusna.

Obstaja nešteto možnosti priprave vijoličastih živil. S parnim kuhanjem ali načinom SousVide bodo vaša živila ohranila mnogo več hranljivih snovi. Kuhinjski aparati AEG vam omogočajo, da kuhate izredno natančno celo ob nizkih temperaturah in iz svojih vijoličastih živil dobite le največ.

PEČICA STEAMPRO

Vsaka jed predstavlja edinstveno izkušnjo. S tem v mislih smo ustvarili pečico SteamPro. Ponaša se s tremi načini kuhanja – pečenjem, kuhanjem s paro in njuno kombinacijo. V kombinacijskem načinu bo pečica samodejno preklapljala med različnima načinoma kuhanja. To pomeni, da bo skorja vedno hrustljavo in zlato zapečena, jed pa bo ohranila svojo svežino in sočnost.

Specite slastne mesne jedi ali hrustljave hlebčke, ustvarite nežne sladice ali z načinom kuhanja SousVide, ki ga nudimo najboljšim restavracijam po svetu, pripravite enkratne pojedine.

Preberite več o pečici SteamPro

CMOKI IZ RDEČEGA ZELJA

Pribl. 20 kosov

- 1 glava rdečega zelja

Za polnilo

- 200 ml črnega riža
- 400 ml vode
- 1 žlica miso paste
- 1 čajna žlička fino naribanega svežega ingverja
- 1 čajna žlička fino naribanega svežega česna

Za pomako
- 2 žlici japonske sojine omake
- 2 žlici sezamovega olja
- 2 žlici sveže iztisnjenega limetinega soka
- 1 ščepec čilijevih kosmičev

Za dekoracijo
- 1 žlica nasekljanega koriandra
- 1 čajna žlička praženih sezamovih semen

Navodila

- Vodo nalijemo v posodo za parno kuhanje pečice AEG SteamPro ali SteamBoost.
- Na pečici AEG izberemo način parnega kuhanja (Full Steam).
- Iz zelja narahlo izrežemo trdo jedro.
- Zeljnato glavo nato položimo na pekač za parno kuhanje in ga vstavimo v pečico. Kuhamo približno 30 minut.
- Medtem pripravimo nadev.
- Na indukcijski plošči AEG MaxiSense Pure zavremo vodo v posodi. Dodamo črni riž.
- Kuhamo na zmernem ognju približno 20 minut, dokler se riž ne omehča in popije vso vodo.
- Rižu dodamo miso pasto, česen in ingver.
- Zeljnato glavo vzamemo iz pečice AEG SteamPro in razrahljamo liste. Preverimo, ali so listi dovolj mehki, da jih lahko zvijemo. Pri tem se ne smejo zlomiti. Čas kuhanja je odvisen od letnega časa. Če so listi pretrdi, jih kuhamo še nekaj minut.
- Grobe dele listov odstranimo. Vsak list razdelimo na (približno) 3 dele.
- Liste nadevamo s kuhanim rižem in jih spnemo z zobotrebcem. Položimo jih na pekač za parno kuhanje.
- Na pečici AEG SteamPro izberemo način kuhanja s paro (Full Steam) in cmoke kuhamo še 10–12 minut.
- Sestavine za pomako zmešamo v eni posodi.
- Preden postrežemo, še začinimo s ščepcem svežega koriandra in pečenimi sezamovimi semeni.