TOTALFLEX recepti - 2. Steak s pečenim krompirjem

Zadnjič posodobljeno 14. 04. 2022 12:49


Sestavine: za 4 osebe

STEAK

- 4 steake po 250 g

- 1 strok česna

- parmezan


PEČEN KROMPIR

- 12 krompirjev z malo škroba

- 3 stroki česna (drobno sesekljani)

- 20 g masla

- 5 vejic koriandra (drobno sesekljanih)

- dimljena paprika

- 300 ml piščančje jušne osnove

SOLATA

- 1 kumara

- 4 paradižniki

- 1 rdeča čebula

- 1 zelena solata


SOLATNI PRELIV

- 1 žlica gorčice

- sok 1 limete

- 100 ml olivnega olja

- 3 žlice belega vinskega kisa




Priprava

STEAK

- Steak pred pripravo vzamemo iz hladilnika, da se segreje na sobno temperaturo.

- Obe strani steaka podrgnemo s stisnjenim česnom.

- Dobro segrejemo posodo za žar in 1 minuto pečemo meso na vsaki strani.

- Meso vzamemo z žara in stopimo tanke kose masla.


STEAK

- Na koncu začinimo s soljo in poprom.


PEČEN KROMPIR

- Vsak krompir narežemo na 4 kose in jih nato operemo.

- Dodamo drobno sesekljane stroke česna, rožmarin in dimljeno papriko ter začinimo s soljo in poprom.

- Vse zmešamo v posodi.

- Maslo stopimo v ponvi in krompir pečemo, dokler ne dobi lepe barve.

- Prelijemo z jušno osnovo in pustimo, da zavre (nehamo mešati).

- Nasvet: Uporabite ponev s premazom proti prijemanju.

SOLATA

- Kumare, paradižnike in zeleno solato operemo in narežemo. Rdečo čebulo narežemo na tanke obroče.

- Damo v skledo, ki je ne postavimo več v hladilnik.

SOLATNI PRELIV

- Gorčico, limetin sok in bel vinski kis zmešamo v posodi.

- Nato postopoma vmešamo olivno olje.

- Začinimo s soljo in poprom.


Za dekoracijo

- Na koncu steake posujemo s tankimi lističi parmezana.