Sestavine: za 4 osebe
STEAK
- 4 steake po 250 g
- 1 strok česna
- parmezan
PEČEN KROMPIR
- 12 krompirjev z malo škroba
- 3 stroki česna (drobno sesekljani)
- 20 g masla
- 5 vejic koriandra (drobno sesekljanih)
- dimljena paprika
- 300 ml piščančje jušne osnove
SOLATA
- 1 kumara
- 4 paradižniki
- 1 rdeča čebula
- 1 zelena solata
SOLATNI PRELIV
- 1 žlica gorčice
- sok 1 limete
- 100 ml olivnega olja
- 3 žlice belega vinskega kisa
Priprava
STEAK
- Steak pred pripravo vzamemo iz hladilnika, da se segreje na sobno temperaturo.
- Obe strani steaka podrgnemo s stisnjenim česnom.
- Dobro segrejemo posodo za žar in 1 minuto pečemo meso na vsaki strani.
- Meso vzamemo z žara in stopimo tanke kose masla.
STEAK
- Na koncu začinimo s soljo in poprom.
PEČEN KROMPIR
- Vsak krompir narežemo na 4 kose in jih nato operemo.
- Dodamo drobno sesekljane stroke česna, rožmarin in dimljeno papriko ter začinimo s soljo in poprom.
- Vse zmešamo v posodi.
- Maslo stopimo v ponvi in krompir pečemo, dokler ne dobi lepe barve.
- Prelijemo z jušno osnovo in pustimo, da zavre (nehamo mešati).
- Nasvet: Uporabite ponev s premazom proti prijemanju.
SOLATA
- Kumare, paradižnike in zeleno solato operemo in narežemo. Rdečo čebulo narežemo na tanke obroče.
- Damo v skledo, ki je ne postavimo več v hladilnik.
SOLATNI PRELIV
- Gorčico, limetin sok in bel vinski kis zmešamo v posodi.
- Nato postopoma vmešamo olivno olje.
- Začinimo s soljo in poprom.
Za dekoracijo
- Na koncu steake posujemo s tankimi lističi parmezana.