Sestavine: za 4 osebe
- 200 g testenin
- kos parmezana
MESNE KROGLICE
- 800 g mletega svinjskega in govejega mesa
- 1 strok česna (drobno sesekljan)
- 1 čebula (drobno sesekljana)
- 2 jajci
- 50 g origana (drobno sesekljanega)
- sol in poper
- Zmešamo vse zgoraj navedene sestavine in mešanico postavimo v hladilnik.
PARADIŽNIKOVA OMAKA
- 2 kg paradižnikov
- 2 stroka česna
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 1 rdeča čebula
- 5 vejic peteršilja
- 1 pest bazilike
- 2 žlici olivnega olja
PRIPRAVA
PARADIŽNIKOVA OMAKA
- Rdečo čebulo narežemo na polobroče in jih na hitro popražimo v olivnem olju.
- Česen drobno sesekljamo in podušimo pri visoki temperaturi.
- Ko dobita čebula in česen lepo barvo, lahko vmešamo paradižnikov koncentrat.
- Paradižnike grobo sesekljamo in dodamo čebuli in česnu.
- Paradižnike dušimo, dokler ne izgubijo vse svoje vlage.
- Vse skupaj zmešamo.
MESNE KROGLICE
- Maso oblikujemo v kroglice in jih popečemo v ponvi, da dobijo barvo
- Nato jih prelijemo z omako in pustimo, da omaka nežno vre, dokler se mesne kroglice ne skuhajo.
TESTENINE
- Segrejemo vodo za testenine in dodamo sol (10 g/l).
- Skuhamo testenine in nato odcedimo vodo.
- Zmešamo testenine in omako.
- Drobno sesekljamo baziliko in peteršilj ter ju zmešamo s testeninami.
- Na koncu posujemo s koščki parmezana.