TotalFlex recipes - 4. Mesne kroglice s paradižnikovo omako in testeninami

Zadnjič posodobljeno 14. 04. 2022 12:52

Sestavine: za 4 osebe

- 200 g testenin

- kos parmezana


MESNE KROGLICE

- 800 g mletega svinjskega in govejega mesa

- 1 strok česna (drobno sesekljan)

- 1 čebula (drobno sesekljana)

- 2 jajci

- 50 g origana (drobno sesekljanega)

- sol in poper

- Zmešamo vse zgoraj navedene sestavine in mešanico postavimo v hladilnik.

PARADIŽNIKOVA OMAKA

- 2 kg paradižnikov

- 2 stroka česna

- 2 žlici paradižnikovega koncentrata

- 1 rdeča čebula

- 5 vejic peteršilja

- 1 pest bazilike

- 2 žlici olivnega olja



PRIPRAVA

PARADIŽNIKOVA OMAKA

- Rdečo čebulo narežemo na polobroče in jih na hitro popražimo v olivnem olju.

- Česen drobno sesekljamo in podušimo pri visoki temperaturi.

- Ko dobita čebula in česen lepo barvo, lahko vmešamo paradižnikov koncentrat.

- Paradižnike grobo sesekljamo in dodamo čebuli in česnu.

- Paradižnike dušimo, dokler ne izgubijo vse svoje vlage.

- Vse skupaj zmešamo.

MESNE KROGLICE

- Maso oblikujemo v kroglice in jih popečemo v ponvi, da dobijo barvo

- Nato jih prelijemo z omako in pustimo, da omaka nežno vre, dokler se mesne kroglice ne skuhajo.


TESTENINE

- Segrejemo vodo za testenine in dodamo sol (10 g/l).

- Skuhamo testenine in nato odcedimo vodo.

- Zmešamo testenine in omako.

- Drobno sesekljamo baziliko in peteršilj ter ju zmešamo s testeninami.

- Na koncu posujemo s koščki parmezana.