TOTALFLEX recepti - 8. Zelenjava

Zadnjič posodobljeno 14. 04. 2022 12:58


Sestavine: za 4 osebe

JAJČEVEC

- 2 jajčevca

- 4 majhne glave zelene solate

- 2 stroka česna (drobno sesekljana)

- 5 kosov mlade čebule

- 5 vejic peteršilja

- 50 g koruznih prigrizkov

RDEČI PESTO

- 250 g na soncu sušenih paradižnikov

- 5 vejic svežega origana

- 100 g feta sira (20 g prihranimo za konec kuhanja)

- 100 g mandljev

- čili (če imamo radi pekočo hrano)

BRSTIČNI OHROVT Z BUČO

- 12 brstičnih ohrovtov

- 1 maslenka

- 3 stroki česna (drobno sesekljani)

- 20 g masla

- 2 žlici kumine

- 2 žlici mešanice začimb zatar

- 300 ml piščančje jušne osnove

- 2 žlici pinjol

- 2 žlici bučnih semen

- 2 žlici sončničnih semen

CVETAČA, BROKOLI IN KORENJE

- ½ cvetače

- ½ brokolija

- 3 korenčki z listi 

- 1 žlice arašidovega olja

- 1 pest koriandra (nekaj vejic pustimo za dekoracijo)

- 1 žlica črnih sezamovih semen

- 2 žlici hoisinove omake



PRIPRAVA

JAJČEVEC

- Dobro segrejemo žar.

- Jajčevec zarežemo po dolžini (kože ne predremo).

- Jajčevec podrgnemo s stisnjenim česnom in grobo soljo.

- Jajčevec obrnemo na mesnat del in ga na žaru pečemo 6 minut.

- Nato ga obrnemo in pečemo še 15 minut.

- Potem položimo na pol prerezane glave zelene solate na žar in jih začinimo z grobo soljo.

PESTO

- Vse sestavine zmiksamo v gladko rdečo pasto.

BRSTIČNI OHROVT Z BUČO

- Maslenko olupimo in jo narežemo na 1,5 cm debele okrogle kose.

- Brstični ohrovt operemo (ga ne narežemo).

- Dodamo drobno sesekljane stroke česna, kumino in zatar ter začinimo s soljo in poprom.

- Vse zmešamo v posodi.

- Maslo stopimo v ponvi in popečemo začinjeno maslenko in brstične ohrovte, dokler niso lepo popečeni. - Prelijemo z jušno osnovo in pustimo, da zavre (nehamo mešati).

- Nasvet: Za to uporabite ponev s premazom proti prijemanju.

- Semena popečemo brez masti, da dobijo barvo.

CVETAČA, BROKOLI IN KORENJE

- Operemo cvetačo in brokoli ter ju narežemo na cvetke.

- Korenje olupimo, pri čemer pustimo liste na njih, in jih razrežemo na 4 kose.

- Cvetačo, brokoli in korenje kuhamo 5 minut, nato pa jih odcedimo.

- Ponev z arašidovim maslom segrejemo in popečemo zelenjavo, da dobi barvo.

- Vmešamo hoisinovo omako, koriander in sezamova semena ter začinimo s soljo in poprom.

ZA DEKORACIJO

JAJČEVEC

- Na koncu dodamo drobno narezan peteršilj, mlado čebulo in koruzne prigrizke.

PESTO

- Po pestu na koncu nadrobimo feta sir.


BRSTIČNI OHROVT Z BUČO

- Na koncu dodamo popečena semena.

CVETAČA, BROKOLI IN KORENJE

- Na koncu dodamo nekaj listov koriandra.

Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.