Sestavine: za 4 osebe
- 4 žlice arašidovega olja
- 220 g tofuja (v kockah)
- 4 kosi bok choya
- 2 jajci
- 500 g jajčnih rezancev
- 1 ½ čajne žličke mletih koriandrovih semen
- 4 čajne žličke temne sojine omake
- 4 čajne žličke svetle sojine omake
- 2 žlici vode
- 2 šalotki
- 2 žlici sezamovih semen
- 100 g sladkornega graha
ZA DEKORACIJO
- 1 limeta (narezana na več kosov)
- 1 mlada čebula
- 1 čili
- 4 čajne žličke omake sambal oelek
PRIPRAVA
- Drobno sesekljano čebulo in šalotki dušimo v arašidovem olju 2 do 3 minute in dodamo kocke tofuja.
- Kose bok choia, prerezane po dolžini, položimo v ponev skupaj s sladkornim grahom.
- Dodamo jajca, sezamova in koriandrova semena ter mešamo, dokler niso skuhana.
- Deglaziramo s svetlo in temno sojino omako ter dodamo sveže rezance.
- Po potrebi dodamo več vode.
ZA DEKORACIJO
- Na koncu dodamo limeto, mlado čebulo in čili.
- Poleg jedi lahko ponudimo omako sambal.